Uzņēmumam piemērots naudas sods par Ķīnā ražotu automašīnu pārdošanu kā itāļu izcelsmes automašīnu

Itālijas valdība ir piespriedusi 6,4 miljonu ASV dolāru (5 miljonu sterliņu mārciņu) naudas sodu kādam autobūves uzņēmumam par to, ka Ķīnā ražoti transportlīdzekļi, iespējams, tika marķēti kā ražoti Itālijā. Par to ziņo BBC.

DR Automobiles maldinoši reklamēja automašīnas kā ražotas Itālijā, lai gan tās lielākoties bija ražotas Ķīnā, kā norāda valsts konkurences regulators.

Uzņēmums paziņoja, ka pārsūdzēs naudas sodu, jo tas nekad nav apgalvojis, ka tā transportlīdzekļi ir pilnībā ražoti Itālijā.

DR Automobiles, kas atrodas Itālijas dienvidos, montē lētos automobiļus, izmantojot Ķīnas autoražotāju Chery, BAIC un JAC ražotās detaļas.

Regulators norādīja, ka uzņēmuma DR un EVO zīmola automašīnas tika pārdotas kā Itālijā ražotas, taču to izcelsme lielākoties bija Ķīnā.

Tā norādīja, ka Itālijā tika veikti tikai nelieli montāžas un apdares darbi.

“Šī prakse sakrita ar periodu, kad uzņēmums reģistrēja ievērojamu DR un EVO automobiļu pārdošanas apjoma pieaugumu Itālijas tirgū,” piebilda iestāde.

Šāds solis tika sperts laikā, kad Itālija un Eiropas Savienība (ES) kopumā ierobežo ārpus tirdzniecības bloka ražotu automobiļu tirdzniecību.

Pagājušajā mēnesī Itālijas Livorno ostā tika konfiscēti vairāki desmiti Marokā ražotu Fiat Topolino, jo uz tiem bija Itālijas karoga emblēmas.

Fiat mātesuzņēmums Stellantis paziņoja, ka tas ir ievērojis noteikumus, bet kopš tā laika ir noņēmis karogus no transportlīdzekļiem.

Pagājušajā nedēļā ES piedraudēja Ķīnas elektriskajiem transportlīdzekļiem piemērot importa nodokli līdz pat 38 % apmērā pēc tam, kad politiķi tos nosauca par draudiem reģiona autobūves nozarei.

Šie maksājumi tiktu uzlikti papildus pašreizējai 10 % likmei, ko piemēro visiem Ķīnas elektromobiļu importam ES.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment